Sivut

torstai 14. marraskuuta 2013

Riimikissa kikattaa

Runohetkiä pienille
koonnut Anna Anttonen ja Kati Inkala
Tammi 2013, 128 sivua

Riimikissa kikattaa on oululaisen kulttuuritalo Valven sanataideopettajien Anna Anttosen ja Kati Inkalan kokoama laaja runoteos. Runojen rinnalla on ohjeita, joilla vauvaa tai lasta voi leikittää ruonoa lukiessa. Kirjassa on vanhoja tuttuja ja uudempia runoja, on myös varta vasten kirjaa varten kirjoitettuja. Mukana on myös lauluja nuotteineen.

Kirjassa runot on jaoteltu eri ikäisille lapsille aivan vastasyntyneestä nelivuotiaaseen. Meillä kahdeksanvuotiaskin vastaa leveällä hymyllä köröttelyrunoihin ja sormiloruihin.



Tämä kirja on lasten parissa työskenteleville oiva työkalu ja koteihin avain ihaniin yhteisiin runohetkiin.


Anna ja Kati kertovat kirjasta näin:

 

Riimikissan kanssa leikitään runoja

Riimikissa on hauska ja hilpeä otus, jonka kanssa runo kääntyy leikiksi aivan vaivihkaa. Riimikissa hellii pieniä tuhisijoita lempeillä silittely- ja körötysleikeillä ja isompia vauhdikkailla sormi-, jalka-, hyppy- tai vaikkapa kiipeilyleikeillä. Riimikissan matkassa runon kieli, rytmi ja rakenne tuntuvat varpaista hiustupsuun saakka. Leikki antaa mahdollisuuden aivan uudenlaiseen kokemukseen kirjallisuudesta.

Riimikissa kikattaa -kirjan runoleikit ovat syntyneet Valveen sanataidekoulussa, jossa olemme opettaneet pienten sanataidetta jo kymmenen vuotta. Ensimmäiset sanataidevauvat ovat jo koululaisia, ja vuosi vuodelta kanssamme on aloittanut koko joukko uusia pieniä leikkijöitä. Näiden sanataideperheiden matkassa olemme saaneet kasvaa varhaisiän sanataidekasvattajiksi sekä keksiä ja kokeilla runoleikkejä, joista olemme koonneet Riimikissan kikatukset.



Anna ja Kati




Omistukseni Riimikissa-kirjalle on: "Kaikille niille ihanille paikoille, jonne (huonosti nukutun yön jälkeen) saa mennä kuulemaan ja oppimaan runoja ja lauluja. Puropuistolle."
Jokohan Puropuistossa, eli läheisessä, tarkeässä asukaspuistossa on päästy kokeilemaan kirjaa?

Riimikissaa on testattu Sinisellä keskitiellä ja Väripalalassa.

Voit ostaa kirjan mm. kirjakaupoista ja mm täältä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti